Wczorajsze wysokobiałkowe, lidlowe odkrycie.
Najpyszniejsza wysokobiałkowa bułka jaką kiedykolwiek jadłam.

Bułeczka waży 80g, kosztuje 1,39. Uważam, że stosunek wagi do ceny jest bardzo spoko.
Porcja to 249 kcal, 14.4g białka, 6.6g tłuszczu, 30.4g węglowodanów.
W składzie mąka pszenna, woda, białka pszenne, siemię lniane, nasiona soi, drożdże, sól, nasiona sezamu, nasiona słonecznika, słód jęczmienny, zakwas pszenny suszony, olej rzepakowy, kwas askorbinowy
Chlebek też jest spoko, ale bułka wymiata

Jeśli ktoś miałby ochotę zrobić wywód o tym, że marketowe pieczywo jest wypiekane z wysoko mrożonego, to niosę wieść o tym, iż dla wartości odżywczej i funkcjonalności produktu nie ma to znaczenia.
Comments